Forex Ondersteuning en Weerstand Vlakke

As u analitiese materiaal en handelstrategieë vir die valutamark bestudeer, kan daar dikwels melding gemaak word van ondersteunings en weerstand, waarteen die prys moet ontvou of ten minste die verloop van die beweging vertraag.

In werklikheid bestaan ​​sulke vlakke; daarom sal ek in die volgende oorsig van die artikel Forex-artikels kortliks probeer praat oor die belangrikste aspekte wat in ag geneem moet word by die opstel van grafiese opmerkings.
Kom ons begin met die definisies. In die algemeen word ondersteuning verstaan ​​as ‘n sekere gebied waar handelaars en beleggers geldeenheid begin koop, omdat hulle glo dat dit te goedkoop geword het. Weerstand kenmerk die teenoorgestelde situasie, d.w.s. dui op die onwilligheid van bieërs om die instrument teen huidige pryse te koop.

Grafiekondersteuning en weerstandsvoorbeeld

Deur hul struktuur is ondersteuning en weerstand eenvoudig en kompleks, veral die eerste groep bevat vlakke wat streng volgens dieselfde aanhaling gebou is.

Eenvoudige ondersteuning en weerstand

In die FOREX-mark val lineêre konstruksies dikwels saam met sterk sielkundige merke waarop bieërs hangende bestellings plaas. Dus, hoe meer gereeld die prys teen ondersteuning of weerstand in die verlede beveg word, hoe sterker word die vlak.

Met ander woorde, hier het ons te make met ‘n selfvervullende voorspelling. Naamlik, die situasie wanneer groot spelers (of die hele skare van die mark) in die sterkte van die vlak glo en ‘n posisie daar naby kry, en handelaars wat na die mark kom, sien die feite van ‘n rebound en begin ook soortgelyke aksies uitvoer.

Die selfvervullende voorspelling in die valutamark

Komplekse ondersteuning en weerstand verskil effens van die konstruksies wat net oorweeg is, aangesien dit nie op ‘n sekere prys nie, maar in die prysklas gevorm word.

Komplekse ondersteuning en weerstand in die valutamark

Op die valutamark word sulke winsgewendhede gereeld gebruik, aangesien die hoofdoel van FOREX is om in die behoeftes van groot operateurs te voorsien in kontant wat nodig is vir internasionale betalings en skikkings.
Dit is duidelik dat handelaars wat in konglomerate en korporasies werk wat die taak het om die solvensie van die onderneming in plaaslike markte te verseker, nie sal wag vir die oomblik dat die prys van ‘n punt per punt ‘n streng omskrewe kwotasie raak nie. In plaas daarvan sal hulle begin om ‘n posisie te kry in die prysklas wat aanvaarbaar is vir ruil.
‘N Soortgelyke beleid het ‘n wenkant van die muntstuk – soms moet banke (gedurende ‘n periode van lae likiditeit) kwotasies binne die gevormde gang kunsmatig hou (om die geleentheid te kry om die nodige geldeenheid teen ‘n bekostigbare prys in te vorder).

As gevolg van hierdie faktore word ‘n sone-ondersteuning / weerstand gevorm wanneer daar gewerk word met die volgende nuanses:

Bewegings binne die gang is nie baie belangrik nie;
‘N Sein om ‘n paar te koop / verkoop word slegs uitgewerk as die prys een van die grense van die streek verbreek.

Metodes om stutte en weerstande te bou
Dit is eenvoudig om gewone horisontale vlakke op te stel, en baie handelaars doen dit boonop sonder om bykomende gereedskap aan te wend. Die enigste ding wat in ag geneem moet word by die opstel van opmerkings, is die reël van “sluitingspryse” (soos ek dit noem), d.w.s. vlakke moet aangedui word deur noue aanhalings, en nie deur hoog of laag nie.

As daar geen selfvertroue is nie, kan u altyd hulpmiddele gebruik, waarvan die gewildste die volgende is:

Fibo-rooster – ‘n reeks vlakke, waarvan die afstande bereken word op grond van dieselfde getalle;
Die opstelling van Murray is ongeveer dieselfde as die vorige metode, slegs in hierdie geval word die ontwikkelinge van ‘n ander wiskundige gebruik;
Pivots is ‘n redelik bekende instrument waarmee u sterk ondersteuning en weerstand kan identifiseer op grond van vorige daaglikse en weeklikse reekse.
As ons praat oor die bou van ondersteunings / weerstande van die tweede tipe (in die vorm van reekse), moet daar op gelet word dat handelaars in hierdie geval selde beperk is tot eenvoudige grafiese notasies, aangesien die ontleding van die optrede van groot spelers of die skare nie net visuele, maar ook kwantitatiewe assessering vereis.

In hierdie opsig is die eenvoudigste en bekostigbaarste filter vir gewone handelaars die markprofiel, waaraan ek ‘n aparte oorsig gewy het.
Soos u kan raai, sal belangstellingsareas waarin ‘n groot ‘historiese’ volume (die sogenaamde ‘handel’) van belang is, aangesien dit slegs met die teenwoordigheid daarvan met vertroue kan verklaar word dat die bestudeerde gedeelte van die kaart deur groot spelers gebruik is om posisies te verwerf.

‘N Alternatief vir die’ profiel ‘is opsievlakke, waarvan die ophopings dit ook moontlik maak om te beoordeel watter gebiede kopers en verkopers die meeste belangstel om te bereik. Die probleem hier is dat u hierdie aanwysers moet ontleedspesiale verslae van die Chicago Options Exchange, maar met hierdie benadering alleen kan u akkurate voorspellings maak.
Ondersteuning en weerstand by FOREX werk dus regtig, maar om te leer hoe om dit op te bou en korrek te gebruik, moet u baie aandag gee aan tegniese ontleding, volumes en marksielkunde. Slegs hierdie drie komponente sal help om betroubaar te bepaal of die huidige prys van ander handelaars tevrede is, of hulle verkies om op gunstiger toegangspunte te wag.

NDD-rekeninge
Tans het baie forex-handelaars in die diensreeks spesiale NDD-rekeninge, waarvan die handelsvoorwaardes baie aanloklik en winsgewend lyk. Is dit regtig so? Ek stel voor om hierdie kwessie eens en vir altyd aan te pak.

As dit kom by NDD Forex, word aanvaar dat die handelaar en makelaar sal saamwerk volgens die Non Dealing Desk-skema. Die rol van die Forex-handelaar in hierdie geval word slegs verminder tot tegniese ondersteuning van die kliëntterminal en om die gladde werking van die datakanaal te verseker. Wat beteken dit vir die spekulant?
Dit is eenvoudig – nadat die handelaar die opdrag gegee het om die geldeenheid te koop of te verkoop, word die aansoek nie volgens die geheime en onbekende skemas binne die DC verwerk nie, maar gaan direk na die mark, waar dit uitgevoer word teen die beste van alle beskikbare pryse.

Terloops, die term “Non Dealing Desk” word vertaal as “Without a dealer”, d.w.s. Daar is geen addisionele tussengangers op die NDD-rekening tussen handelaars en / of likiditeitsverskaffers nie.
Soos in die regte sektor, kan die feit dat die tussenganger tussen die verkoper en die koper uitgeskakel word, die proses om ‘n transaksie te sluit aansienlik bespoedig, en dit verminder ook die koste.

Om dit makliker te maak om te verstaan ​​wat op die spel is, sal ons eers kyk na die algoritme vir die uitvoering van bestellings op gewone rekeninge van ‘n Forex-handelaar en dit dan vergelyk met die NDD Forex-tegnologie.

Skema om aan ‘n gereelde deposito in DC te werk

Soos u kan sien, dien die onderneming wat Forex-dienste lewer in hierdie geval as ‘n teenparty vir kliënte, d.w.s. sluit transaksies met handelaars namens hom.

Hierdie tegniek hou ‘n paar voordele in, maar almal word geneutraliseer deur die risiko van DC-bankrotskap, omdat die maatskappy met hierdie skema gedwing word om reeds groot posisies by sy teenparty te verskans. As hierdie operasie nie betyds uitgevoer word nie, kan die sogenaamde “kontantgaping” voorkom.

Kontantgaping is ‘n situasie waarin ‘n finansiële onderneming ‘n huidige betalingsverpligting het wat die inkomste oorskry.
Sekerlik het elke leser herhaaldelik verhale gehoor oor die bevriesing van groot rekeninge, weiering van betalings, onvoldoende punte in die aanbod, ens. Dit is al die gevolge van die bogenoemde skema, waarin die DC genoeg is om net een keer ernstig te struikel sodat alles afdraande loop.

NDD-rekeninge sluit sulke probleme heeltemal uit, aangesien die makelaar in hierdie geval slegs op kommissies verdien, en die handelaar alle ander risiko’s neem.

Werk binne die NDD-stelsel

Die vraag kan ontstaan ​​- waarom is die dienste van die DC in hierdie geval oor die algemeen nodig as dit steeds nie by bedrywighede betrokke is nie? Uit ‘n logiese oogpunt lyk so ‘n formulering van die vraag korrek, aangesien daar ‘n illusie is dat u sonder enige hulp van buite die mark op die mark kan betree.

Nietemin, vanuit ‘n wetlike oogpunt, het individue nie sulke regte nie, en ‘n soortgelyke skema werk ook op die aandelebeurs, waar ‘n makelaar dit nie kan doen nie. Dus is NDD Forex verreweg die maklikste en mees beskaafde manier om valuta te koop / verkoop.
Terloops, baie nuwelinge vra – wat is die verskil tussen ECN- en NDD-rekeninge? In werklikheid is ECN ‘n spesiale geval van die Non Dealing Desk-skema; ​​daarom, as ‘n makelaar aanbied om ‘n NDD-rekening te open, gaan dit meestal net om in die elektroniese kommunikasienetwerkstelsel te werk.

Daarbenewens kan die argitektuur van NDD Forex u met STP-rekeninge werk, wat verskil van die ECN- en gewone “kombuis” -opsies deur hoër vereistes vir klante-deposito’s. Ek het in ‘n aparte oorsig meer oor hierdie diens gepraat.
Waar om ‘n NDD-rekening te registreer
Een van die eerste ondernemings wat aansoeke vir die opening van sulke rekeninge begin aanvaar het, was die Forex4you-groep. In die besonder kan u vandag by hierdie makelaar ‘n NDD-rekening van twee tipes registreer – Cent en Classic.

Die eerste daarvan is bedoel vir opleiding en vertroudheid met handelstoestande, d.w.s. in hierdie geval word bestellings nie op die regte mark vertoon nie (ons sal dinge realisties bekyk – niemand sal bestellings uitvoer om ‘n paar dollar te koop / verkoop nie), en die tweede opsie stel u in staat om transaksies met ander handelaars en likiditeitsverskaffers te sluit.
Kenmerke van NDD-rekeninge van Forex4you
Soos u kan sien, hef NDD Forex ‘n fooi, terwyl daar geen ekstra fooie op gewone rekeninge is nie. Aan die ander kant sal die verliese van die verspreiding in die Non Dealing Desk-stelsel aansienlik laer wees, aangesien dit in hierdie geval deur vraag en aanbod bepaal word, en Forex, soos u weet, die likiede mark is.

Daarbenewens moet in die voorgelegde vergelykende tabel aandag gegee word aan die lyn “uitvoeringsnelheid”, waaruit dit volg dat die aansoek om ‘n nie-hanteringskantoorrekening 2 keer vinniger verwerk word as op ‘n gewone een.