Verskansing van finansiële risiko’s

Die jongste finansiële krisis, wat in Westerse lande die “Groot resessie” genoem word, het baie handelaars en eienaars van kleinsakeondernemings genoodsaak om hul mening oor bekende strategieë te heroorweeg. Dus, ná die ineenstorting van sommige geldeenhede, het spekulante meer gereeld risiko’s begin verskans. Ons sal bespreek hoe dit binne die raamwerk van die handelsentrum vandag gedoen kan word.

In die algemene geval verwys verskansing na openingsposisies in verskillende markte en instrumente op so ‘n manier dat verliese uit onwinsgewende bedrywighede volledig of gedeeltelik vergoed word deur die wins uit suksesvolle transaksies.
As dit kom by verskansing, word dus aanvaar dat ‘n markdeelnemer ‘n ‘portefeulje’ van verskillende bates gebruik. Daarom kan alle Forex-stelsels wat sluitposisies in die MT4-terminale behels, nie as ‘n klassieke strategie beskou word nie.

Verskansing van valutarisiko
Versekering teen onvoorsiene wisselkoersskommelinge kan handig te pas kom in ‘n wye verskeidenheid situasies, dus begin ek dadelik met voorbeelde. Gestel ‘n spekulant woon in Pole en verkies daarom om met ‘n paar USDPLN (dollar / zloty) te werk.

USDPLN-prys

Sulke pare het ‘n interessante eienskap – op die langtermyn val die dinamika van hul koerse saam met die neiging in die dollar-indeks, maar op die “mediumtermyn” -besluite van nasionale sentrale banke (in hierdie geval, die People’s Bank of Poland), lei dit tot ‘n korttermynkorrelasie met USDx.

USDx verkope verskansing

As hierdie situasie ontstaan, kan USDPLN-aankope met USDx-verkope verskans word, met die verwagting dat die instrumente binnekort sal “konvergeer”. ‘N Soortgelyke beginsel werk op die teenoorgestelde divergensie. In hierdie geval word daar dus ‘n soort “kasteel” gevorm wat u in staat stel om die potensiële onttrekking te verminder.
Ek het pas ‘n privaat voorbeeld gegee met die dollar-indeks, waarvoor CFD in byna elke handelsentrum beskikbaar is. Die praktyk toon egter dat ‘n soortgelyke strategie gebruik kan word as u met enige geldeenheidspare werk, aangesien die funksies van moderne programmeertale u baie interessante instrumente kan skep.
In hierdie verband is verskansing onlosmaaklik gekoppel aan portefeulje-beleggings, aangesien selfs ‘n primitiewe aankoop van verskeie verwante instrumente die risiko waaraan elke individuele transaksie blootgestel word, verminder. Beskou nog ‘n voorbeeld.

‘Dit is geen geheim dat die geldeenhede van Kanada, Rusland, Noorweë, Mexiko en Nigerië wesenlik van oliepryse afhanklik is nie, met ander woorde, hul dinamika sal op ‘n groot tydsperiode dieselfde wees. “
 
Aan die ander kant het die valutamark van elk van die genoteerde lande unieke eienskappe; daarom werk die handelaar met ‘n enkele paar, nie net die wisselkoersrisiko’s wat met die dinamika van olie verband hou nie, maar ook ander faktore in ag wat die finansiële resultaat direk of indirek kan beïnvloed.
Dit is juis die situasie wat met Nigeriese naira plaasgevind het – op een onberispelike dag het die regering van Nigerië, uit vrees vir ‘n verdere ineenstorting van die nasionale geldeenheid, die interbankmark vries.

Bevriesing van die Interbankmark in Nigerië

As ‘n handelaar uitsluitlik in ‘n paar USDNGN verhandel het (daar kon enige ander geldeenheid in die plek van die naira gewees het), sou sy strategie oornag vernietig gewees het, maar wanneer hy met ‘n portefeulje van vyf geldeenhede uit olieproduserende lande werk, is hierdie situasie in beginsel uitgesluit. Dit is een van die manifestasies van die ‘verskansing’ in forex.
CFD verskansing
Gegewe die feit dat byna alle verhandelingsentrums vandag die geleentheid bied om transaksies met CFD’s op aandele te sluit, verdien die onderwerp van verskansing in hierdie mark spesiale aandag.

Die feit is dat instrumente op die aandelemark u in staat stel om betroubare ontwerpe te skep met ‘n lae risiko en voorspelbare inkomste. Daarom is die strategie baie gewild, in die raamwerk waarin twee teenoorgestelde posisies gelyktydig geopen word:

ETF-fonds CFD’s op die SP500-indeks word gekoop;
CFD’s vir die SP500-indeks self (of sy termynkontrakte) word verkoop.
Verskansing is ‘n betroubare konstruksie met ‘n lae risiko

Dit wil voorkom, wat is die punt? In werklikheid is alles hier eenvoudig: die doel van so ‘n portefeulje is om ‘n aanpassing vir die dividend op ETF-fondsaandele te ontvang.
Natuurlik, om ‘n verskansingstrategie te bevoordeel, moet u ‘n paar eenvoudige reëls volg:

  • Dit is raadsaam dat CF CF’s rekeninge voorsien sonder omruilings en alternatiewe kommissies (wat deesdae nie ongewoon is nie; mededinging doen sy werk);
  • Die hoeveelheid toonbankbewerkings moet gelyk wees;
  • Dit word aanbeveel om transaksies onmiddellik voor die “datum van die opstel van die register van aandeelhouers” te open. In hierdie geval moet u egter die reguleringsdokumente van ‘n spesifieke handelaar in daardie deel bestudeer, wat die prosedure vir toevalling en aftrekking van wysigings aan die dividend beskryf.
  • Dus is daar vandag klassieke verskansing (nie “sluit” nie) beskikbaar, selfs as u deur DC’s werk, d.w.s. vir sulke bedrywighede is dit nie nodig om groot kapitaal te hê en werklike bestuur te hê nie. Verder, as ‘n handelaarDit werk op medium en lang termyn, die moontlikhede van die verskansing word onbeperk. Die belangrikste ding is om ‘n duidelike idee te hê van die besonderhede van die bates wat gebruik word.

ECN-rekeninge. Voor- en nadele. Forex-bedrog
Onlangs het valuta-handelaars ECN Forex aktief bevorder en hulle kliënte aangebied om van ‘n ou rekening, wat selfs onder Tsar Gorokh geopen is, oor te skakel na ‘n moderne weergawe. Hoe voordelig so ‘n oorgang is, en wat dit bedreig word vir gevestigde handelstelsels, sal ons vandag bespreek.

Wat die ECN-rekeninge betref, verwys hierdie term na die elektroniese handelstelsel (Electronic Communications Network), waardeur die bestellings van handelaars op die gemeenskaplike mark vertoon word en uitgevoer word deur die bevrediging van teenbestellings.
Die taak van die makelaar is dus slegs om toegang tot so ‘n platform te bied, en die handelaar aanvaar alle potensiële risiko’s, aangesien sy bestellings direk teen die beste beskikbare prys uitgevoer sal word.

Met ander woorde, in hierdie geval word presies dieselfde skema gebruik as op ‘n gewone uitruilplatform. Naamlik, alle kliëntopdragte wat aan makelaars gegee word, gaan na die ‘gewone ketel’, waar die wette van vraag en aanbod die bate teen die markprys kan koop of om op die beste prys te wag deur ‘n hangende bestelling te plaas.
Formeel verskil ECN Forex nie van gewone deposito’s nie, maar so ‘n indruk ontstaan ​​eers met die eerste oogopslag. Die wesenlike verskil tussen hierdie rekeninge lê trouens in die volgende: die eerste skema sluit die moontlike manipulasie deur die makelaar volledig uit, en die tweede opsie bied geweldige geleenthede vir die skepping van verskillende hindernisse vir handelaars.
Soos u kan sien, handel die handelaar na registrasie van so ‘n deposito voort deur die bekende MetaTrader-platform, d.w.s. Oor die algemeen verander niks nie, naamlik:

  • Die spekulant kan enige aanwysers gebruik;
  • Ou adviseurs werk steeds reg;
  • Die koppelvlak en basiese vermoëns van die terminale bly onveranderd.
  • Laat ons nou let op die partye wat by die tender betrokke is. Links is die belangrikste likiditeitsverskaffers in die ECN-rekeningstelsel – dit is groot ondernemers, danksy wie se bestellings die “markglas” gevul word.

Glass is ‘n tabel met toepassings vir die aankoop en verkoop van ‘n bate (in hierdie geval, geldeenheid). Soos volg uit die figuur, bevat dit die inligting wat op die ECN-bediener ontvang is.
Daar moet op gelet word dat daar ‘n ‘glas’ is, selfs in die MetaTrader4-terminale, maar op hierdie platform is dit altyd leeg en is dit eerder ‘n agterstand vir die toekoms, hoewel ek twyfel dat MetaQuotes die vierde weergawe van die program sal verbeter.

Glas in MT4 is leeg

En die laaste element van die vloeidiagram is die kliënte van die onderneming, d.w.s. gewone handelaars wat valuta koop en verkoop volgens die seine van hul eie handelstelsels. Natuurlik verhoog die vloei van kliëntbestellings ook die likiditeit van die mark, maar in vergelyking met inspuitings van verteenwoordigers van die eerste groep, is dit weglaatbaar.
ECN Forex-voordele
Soos ek reeds opgemerk het, sluit elektroniese kommunikasienetwerkrekeninge die moontlikheid uit dat die makelaar met bestellings “cheat”, d.w.s. Transaksies (insluitend stop en neem) sal altyd teen die beste bekostigbare pryse uitgevoer word.

Dit sal snaaks klink, maar DC’s erken self hierdie feit en gebruik dit as ‘n advertensiebeweging. Op die Alpari-webwerf is daar byvoorbeeld ‘n kort tabel waarin ECN-deposito’s en gewone rekeninge vergelyk word:

Vergelyking van ECN en gereelde rekening

Ek glo dat die kommentaar nie nodig is nie, omdat die inligting wat aangebied word meer as genoeg is om die basiese voordele van die oorweegse tegnologie te beoordeel. In dieselfde afdeling van die artikel is daar oorsigte van ander tegnologieë wat deur Forex-makelaars gebruik word.
Nadele van die ECN-rekening
Ondanks die feit dat sulke rekeninge die handelaar teen verskillende misverstande met DC’s, vereistes en ander probleme beskerm, het elektroniese kommunikasienetwerk-tegnologie verskeie belangrike nadele.

Eerstens moet die handelaar ‘n ekstra kommissie betaal, wat nie op gewone rekeninge gehef word nie. Die feit is dat kommissies die inkomste van ‘n makelaar is, met ander woorde, ‘n beloning vir toegang tot verhandeling.

As hierdie waarde buitengewoon laag is (relatief tot mededingers), sal die onderneming vroeër of later bankrot gaan, omdat dit nie genoeg fondse het om personeel en die hele tegniese infrastruktuur in stand te hou nie.

As die transaksies volgens die gewone “kombuis” -skema gesluit word, word die hoofinkomste van die handelsentrum gevorm deur saamgesmelte handelaars en ‘n oorskatte verspreiding.

Volgens my waarnemings is die totale koste van transaksieondersteuning met ECN-rekeninge steeds laer as wanneer u in die “kombuis” verhandel. Die kommissie skep egter soms bykomende probleme, wat die toetsing en optimalisering van handelsadviseurs wat voorheen goeie inkomste opgelewer het, bemoeilik.
Tweedens laat die “kombuisskema” toe dat DC’s deposito’s met ‘n vaste verspreiding kan aanbied, terwyl die verskil tussen Ask en Bid in die ECN-stelsel altyd deur die mark bepaal word, d.w.s. is ‘n drywende waarde.

Soos u dink, is die eerste opsie baie eenvoudiger en veiliger, veral as dit kom by outomatiese handel (met behulp van robotte). Dit is te danke aan die feit dat metVir ‘n vaste verspreiding weet die handelaar altyd die risiko vooraf, en ECN Forex dwing die spekulant om moontlike verliese in die lae-vloeistofmark in ag te neem.

En die laaste nadeel van ‘n ECN-rekening (of eerder ‘n funksie) is die gebrek aan die vermoë om CFD’s op aandele en goedere te verhandel, aangesien byna alle “kontrakte vir verskil” binne die handelsentrum verhandel word, en in die geval van die elektroniese kommunikasienetwerk, soos ons hierbo geleer het, die makelaar bring die bestellings van die kliënt na die mark.

As u ‘n vergelykende analise van konvensionele rekeninge en Forex ECN opsom, kan die belangrikste gevolgtrekking in een sin geformuleer word – elke handelaar kies ‘n opsie op grond van hul vermoëns en behoeftes. Maar ondernemings van die tweede soort is per definisie meer bestand teen eksterne “skokke”, d.w.s. die kans op hul bankrotskap is laer as dié van die “kombuis”.